Diensten

Gertenbach Elektro levert vele diensten, waaronder:
Elektra, Datanetwerken, Verlichting, Domotica, Intercom, Brandmeldinstallatie en Inbraakbeveilging.

Elektra

Bij Gertenbach Elektro worden installaties ontworpen, gerealiseerd en onderhouden welke voldoen aan de modernste eisen. Gertenbach Elektro werkt voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers zoals aannemers, gemeente, projectontwikkelaars, industriële bedrijven, onderwijsinstellingen en particulieren.

Elektrotechnische installaties vormen het zenuwstelsel van een gebouw. Licht en energie, controle en sturing van functies, communicatie en beveiliging, het gaat om een scala van vitale zaken die feilloos moeten functioneren. De verweving van die verschillende installaties met de totale constructie en afwerking van het gebouw vereist een perfecte integratie in het gehele bouwproces zowel in techniek als in planning.

Gertenbach Elektro beschikt over breed opgeleide specialisten met jarenlange ervaring in het vakgebied. In combinatie met de juiste kwaliteitssystemen is Gertenbach Elektro in staat u over het gehele traject op een vakkundige en verantwoorde manier te begeleiden en adviseren.

Gertenbach Elektro is graag uw partner bij het realiseren en onderhouden van:

 • Licht- en krachtinstallaties
 • Verlichtingsinstallaties
 • Lichtbesturingsinstallaties
 • Zonnenpanelen 
 • Geluidsinstallaties
 • CAI netwerken
 • Zorgsystemen
 • Brandmeldinstallaties
 • Inbraakbeveiliging
 • Domoticasystemen
 • Data-telefoon netwerken en installaties
Onze huidige ICT omgevingen stellen hoge eisen aan onze netwerkbekabeling. Betrouwbaarheid, capaciteit en snelheid van netwerkbekabeling als koperbekabeling en glasvezelbekabeling is dan ook van groot belang. Of het nu gaat om uw werkplek of backbone bekabeling.

In de praktijk zien we vaak dat het belang van goede netwerkbekabeling nog wel eens wordt onderschat. Prestaties en betrouwbaarheid van de ICT omgeving heeft te leiden onder kwaliteit van de verbindingen. Investeringen in nieuwe en snellere apparatuur behalen niet de optimale prestaties door het achter blijven van de data doorvoer.

Gertenbach Elektro heeft ervaring in het ontwerpen en installeren van uw netwerkbekabeling. Om aan de wensen van onze klanten te kunnen voldoen hebben we een overwogen product portofolio van A-kwaliteit, met o.a.

 • Legrand 
 • Siemon
 • Panduit
 • Tyco / AMP Netconnect
 • Draka 
  KNX/EIB (domotica) is een intelligent systeem voor de elektrotechnische installatie, dat door middel van automatisering en afstandsbediening het wonen gemakkelijker, veiliger en goedkoper maakt. Voorwaarde daarvoor is dat al bij het ontwerp wordt gekozen voor een KNX/EIB-installatie. 

  KNX/EIB is in eerste instantie niets meer dan een groene kabel, die samen met de elektriciteitsleidingen in de wanden wordt weggewerkt. De intelligentie komt later: die zit in de tastsensoren of in besturingscentrales als de Gira SmartSensor of de Gira InfoTerminal Touch. Deze apparaten vervangen de gangbare schakelaars en verzenden besturingscommando’s via de busleidingen – aan lampen, jaloezieën of rolluiken, de muziekinstallatie en andere apparaten met KNX/EIB-functionaliteit. 

  Ook complexe oplossingen kunnen worden gerealiseerd. Dan is echter het gebruik van een Gira HomeServer of FacilityServer aan te bevelen: hier komen alle informatiestromen samen en van hieruit worden de commando’s verzonden die bijvoorbeeld radiatoren omhoog of omlaag regelen en daarbij helpen om energie te besparen. 

  Gertenbach Elektro kan praktisch elke gewenste functie realiseren. Een groot voordeel van een KNX/EIB installatie is dat het systeem kan op elk moment worden gewijzigd en uitgebreid, zonder stof en lawaai. Wanneer nieuwe of andere functies worden gewenst, kunnen die eenvoudig worden geprogrammeerd.

  Een veilig idee! Met een eenvoudige druk op de knop geeft u toegang aan gewenste bezoekers. Gertenbach Elektro verzorgt de installatie van eenvoudige deurtelefonie met conventionele bekabeling tot en met een geavanceerd communicatiesysteem voor woon- en werkomgeving. Ons aanbod voorziet in totaaloplossingen in deurtelefonie- en deurvideo installaties.

  Video intercom installaties worden toegepast in entrees van appartementen complexen portieken of kantoren Deze installaties geven een stukje toegevoegde waarde ten opzichte van de intercom installaties omdat hier zichtbaar wordt aangetoond wie zich in de entree bevind en waarna u kunt bepalen of u deze persoon toegang tot het pand wilt verlenen door middel van het ontgrendelen van de entree deur. Deze video intercom installaties kunnen worden uitgevoerd met een zwart/wit of kleuren lcd scherm gecombineerd met een hoorn ten behoeve van de luister en spreek verbinding. Wij zijn door ruime ervaring vakkundig in het onderhouden of vervangen van diverse video intercom systemen van diverse fabrikanten zoals Comelit, Siedle, en Busch-Jeager.

   

  • Het aanbrengen van analoge en digitale (video) intercom installaties in woningen, kantoren, portieken en appartementen complexen inclusief de eventueel benodigde bekabeling,
  • Het onderhouden van bestaande (video) intercom installaties Het verhelpen van storingen in bestaande analoge en digitale (video) intercom installaties,
  • Het aanbrengen van de benodigde bekabeling,
  • Wij verzorgen alle typen intercom-installaties voor bijvoorbeeld flats, portiekwoningen, artsenpraktijken, toegangspoorten etc.,
  • Deze installaties kunnen uiteraard gecombineerd worden met een automatische deur- of hekopener, al dan niet voorzien van een videofunctie.
  De normen waaraan een brandmeldinstallatie moet voldoen zijn vastgelegd in de norm NEN 2535. Een brandmeldinstallatie in een gebouw heeft tot doel een begin van brand in een dusdanig stadium te lokaliseren, dat de bestrijding ervan tijdig kan plaatsvinden en maatregelen kunnen worden getroffen om mens, inventaris, gebouw en milieu veilig te stellen. De normen waaraan een brandmeldinstallatie moet voldoen zijn vastgelegd in de norm NEN 2535.

  Het alarm uit de brandmeldinstallatie heeft tot doel het waarschuwen van betrokken brandbestrijdingsorganisaties (intern of extern) en de bedrijfshulpverlening. Zij kunnen dan de ontruiming van het gebouw in werking stellen. Bovendien is het mogelijk dat de brandmeldinstallatie een automatische blusinstallatie (sprinkler) aanstuurt. Of er al dan niet een brandmeldinstallatie noodzakelijk is, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Om er enkele te noemen: soort van het gebouw, aantal aanwezige personen, aanwezigheid van gevaarlijke en/of brandbare stoffen.

  De regelgeving rond een ontruimingsinstallatie is vastgelegd in de norm NEN 2575 en is bedoeld om aan te sluiten bij de norm NEN2535 (brandmeldinstallaties) en heeft als primaire doel het beschermen van mensenlevens. Er moeten in een gebouw afdoende maatregelen getroffen worden zodat iedereen bij een calamiteit veilig het gebouw kan verlaten. Een ontruimingsinstallatie bestaat ten minste uit een gecertificeerde centrale met noodvoeding, een aantal handmelders en alarmgevers met slow-whoop signaal. Een ontruimingsinstallatie wordt niet automatisch maar door middel van handmelders in werking gesteld. De combinatie van brandmeld- installatie, ontruimingsinstallatie en noodverlichtingsinstallatie geeft u de zekerheid dat u er alles aan gedaan heeft om de veiligheid van alle aanwezigen in uw gebouw in geval van calamiteiten te waarborgen.

  De richtlijnen van overheid, arbeidsinspectie, brandweer en verzekeraars bepalen in welke mate u brandveiligheidsmaatregelen moet treffen. Deze richtlijnen zijn veel omvattend en vaak ondoorzichtig. Bovendien zijn de regels voortdurend in ontwikkeling. Daarom werken we samen met erkende branddetectiebedrijven bij het ontwerp en de certificering van uw installatie. Met ruime ervaring op het gebied van brandbeveiliging is Gertenbach Elektro en betrouwbare partner die u kan helpen met het veiliger maken van uw bedrijf of woning.

  Inbraken zijn helaas een realiteit waar iedere ondernemer of particulier rekening mee moet houden. Iedereen heeft zo z’n eigen reden om aan gedegen inbraakbeveiliging te denken. Misschien gaat het puur om het vergroten van uw eigen gevoel van veiligheid. Misschien moet u voldoen aan eisen die door uw verzekeraar zijn gesteld. Ook kunt u daadwerkelijk geconfronteerd zijn met de gevolgen van een inbraak.

   

  Samen met onze partner kunnen wij u een inbraaksysteem aanbieden waarbij gekeken wordt naar de wensen van de klant en de eisen van de verzekeraar. Wij hebben het streven om u een systeem te leveren waarbij de leef- en werkomgeving er zo min mogelijk last van heeft.